Qué és Ikram Net?

 

Els productes de primera necessitat són un dret per a tot ésser humà. D'aquesta conciència neix el projecte Ikram Net, una xarxa solidària de comerços que col·laboren en l'entrega d'aliment, vestit, medicació o productes d'higiene a aquelles persones que es troben en dificultat, ja sigui per una situació d'emergència o per unes condicions de vida desfaborables. El concepte de solidaritat forma part de la naturalesa humana, per això Ikram Net no està afiliada a cap corrent política, religiosa o social. En un món saturat d'intencions i paraules el que es necessita és acció. No som una empresa, ni una ong que demana donacions. Ikram Net és una iniciativa amb l'intenció d'incrementar la solidaritat entre els éssers humans d'una manera fàcil i sencilla.

Com funciona Ikram Net?

 

La formula és molt sencilla: després de consumir o realitzar una compra al comerç, la persona que vulgui çol·laborar deixa pagat un bé consumible al mateix establiment-o bé deixa una petita quantitat de diners "a compte"-perquè una altre persona en dificultat pugui consumir o realitzar la seva compra de forma gratuïta. D'aquesta manera el comerç fa " d'enllaç sol·lidari entre uns i altres. En cap cas el comerciant ha de donar els diners que ha rebut com a contribució, doncs el concepte sol·lidari d'Ikram Net és únicament per a l'entrega de bens consumibles que existeixin a l'establiment. Ikram Net mai passarà a recollir diners per cap local: cada comerç gestiona la col·laboració rebuda de forma independent. L'ajuda prestada per el comerç està supeditada als diners de les col·laboracions que existeixin en aquests moments.

 

Per què utilitzar el distintiu d' Ikram Net?

 

Si bé és normal sol·lidaritzar-se amb els altres sense tenir que participar en un projecte col·lectiu, existeix una raó llògica darrera de l'ús d'un distintiu; el logotip d'Ikram Net serveix perquè donants i necessitats puguin reconèixer quins son els comerços sol·lidaris. Els establiments adherits a Ikram Net compten amb un distintiu en forma d'enganxina que es col·loca a dos llocs visibles del comerç: un al exterior del local i l'altre al mostrador o caixa.

 

Haig de registra-me en algun lloc per col·laborar amb Ikram Net?

 

Ikram Net és una red sol·lidària que no necessita registre o afiliació de cap mena. Qualsevol establiment pot adherir-se lliurement a ella. Però demanem que es comuniquin amb nosaltres per telèfon o correu electrònic per poder incloure el nom i l'adreça del seu establiment a la llista d'entitats sol·lidàries que apareixen a la nostre pàgina web. D'aquesta manera facilitem que donants i necessitats puguin acudir al seu comerç.

 

Moltes gràcies a tots!

Download: